REKLAM ALANI
REKLAM ALANI

Milli Eğitimde yeni müfredat: İçeriği nasıl olacak? Bakan Tekin açıklamalarda bulunuyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda gündeme ve yeni müfredata ilişkin açıklamalarda bulundu. Eğitim gündemine ilişkin soruları cevaplayan Bakan Tekin, ‘Müfredat ağır olarak eleştiriliyordu, sadeleştirdik. Toplumsal yapımızın ihtiyaç duyduğu bir müfredat oluşturduk. Bu müfredat bu yıl her kademenin ilk sınıfında uygulanmış olacak’ dedi.

  • 02 Eylül 2024
  • 19 kez görüntülendi.
Milli Eğitimde yeni müfredat: İçeriği nasıl olacak? Bakan Tekin açıklamalarda bulunuyor
REKLAM ALANI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda gündeme ve yeni müfredata ilişkin soruları yanıtlıyor…

Bakan Tekin’in açıklamaları şu şekilde;

“Tüm dünyada bilgiye ulaşmakla ilgili süreç değiştikçe Eğitim-Öğretim sistemlerinin içeriği de değişiyor. Çocuklarımız okulda aldıkları bilgiyle tatmin olmuyorlar. Dijital mecralarda farklı bilgilere çabucak ulaşabiliyorlar.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu müfredat bu yıl her kademenin ilk sınıfında uygulanmış olacak. Kademeli geçişimizle ilgili önemli bir gerekçemiz var. Çünkü sistemi ciddi bir revizyona tabi tutmuş olduk. Yeni müfredat ile çocuklarımızın üzerindeki ağır müfredat yükünü hafifletmek istedik. Yüzde 35 civarında müfredatımız hafiflemiş olacak.

Şube tercihleri konusunda merkezi bir yerleştirme yapıyoruz. Şöyle bir parametreler sinsilesi oluşturduk. Çocuğun yaşı, özel eğitim durumu gibi özellikleri bir yazılıma uyarladık. Bu parametreler ışığında herhangi bir dışsal müdahale olmaksızın bilgi işlem müdürlüğümüz yerleştirme yapacak.”

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ